> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DRUGI DAN SENIORSKOG EP-a U BEOGRADU  

Kešerac i Anić u borbu za odličja, samac i četverac u B finalu

31. svibnja 2014. Autor: Petar Milin

Ni polufinalni dan seniorskog kontinentalnog prvenstva u Srbiji nije donio previše veselja našim predstavnicima. Četverac bez kormilara (David Šain, Mario Vekić, Vjekoslav Kolobarić i Ante Janjić) nije uspio izboriti A finale, a za redoslijed od 7. do 12. mjesta borit će se i Martin Sinković u samcu. Kudikamo zadovoljnije bile su naše veslačice koje su u subotnjem repasažu osigurale borbu za odličja.  

Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez kormilara taktički su odlično odradile utrku za finale. Pratile su ritam vodećih Nizozemki (Aletta Jorritsma i Heleen Boers), održavale oko dvije sekunde zaostatka ne napadajući ih, i već na polovici staze imale su čvrsto drugo mjesto koje vodi u A finale. Do kraja su ga zadržale s komotnih pet sekundi ispred Srbijanki Ivane Filipović i Ive Obradović. Sonja i Maja ostale su tako na beogradskoj Adi Ciganliji jedine hrvatske uzdanice za kontinentalno odličje.

U 13.03 naše će veslačice (u nepovoljnoj 6. stazi) pokušati do novog pothvata na EP-u. Dosad su nas uveseljavale broncama s europskih smotri. No, konkurencija u A finalu iznimno je jaka: Njemice, Nizozemke, Britanke, Ruskinje i Irkinje.

Četverac bez kormilara je 1500 metara bio u “kombinacijama” za finale. Držao je četvrto mjesto, a u završnoj četvrtini utrke nije imao snage, a ni mogućnosti napasti trećeplasirane Nijemce (s tri sekunde prednosti). Do kraja su naše veslače uspjeli preteći još i Španjolci pa će kvartet: Šain, Vekić, Kolobarić i Janjić veslati u nedjeljnom B finalu (u 9.22) s Francuzima, Česima, Španjolcima, Rumunjima i Srbima.

Martin Sinković je u polufinalu samaca stigao šesti pa će također u utješni finale (u 10.04), skupa s predstavnicima Srbije, Finske, Italije, Bugarske i Izraela.

Naša skifistica Marcela Milošević završila je nastup na EP-u pobjedom u C finalu (ukupno 13. mjesto). I laki dvojac bez kormilara Krešimir Kavčić i Marijan Filipović bio je prvi (bolji od Danaca) u C finalu za 13. mjesto u Europi. Laki samac Luka Radonić stigao je treći u C finalu (za ukupno 15. mjesto), a identičan domet ostvarili su i članovi lakog dvojca na pariće Vedran Radonić i Dino Rupčić. Hrvatski dvojac bez kormilara Marin Begović, Stjepan Pirić bio je drugi, iza Bjelorusa, za ukupno 14. mjesto na EP-u 2014. u Beogradu.
 

Rezultati i startna lista za nedjelju 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

EP juniora - Hazewinkel


Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu