> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

DOČEK SVJETSKIH PRVAKA U ZAGREBAČKOJ ZRAČNOJ LUCI 

Valent Sinković: Imamo još prostora za napredak

1. rujna 2014. Autor: Petar Milin

Nakon što je s bratom Martinom u dvojcu na pariće briljirao na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Amsterdamu, Valent Sinković bio je glavna zvijezda (novog) dočeka veslačkih svjetskih prvaka u zagrebačkoj Zračnoj luci. Vjerojatno i zato što drugi Bralićev “zlatnik”, Martin Sinković, nije doputovao skupa s reprezentacijom, nego je sa suprugom Manuelom produljio boravak u “Veneciji sjeverne Europe”. I više nego zaslužen odmor nakon svjetskog zlata i izveslanog najboljeg svjetskog vremena u povijesti discipline dvojac na pariće…

Predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza, Zlatko Buzina, prvi je pozdravio zlatnog reprezentativca i njegova trenera Nikolu Bralića. Apostrofirao je veslački kontinuitet uspjeha, ali i činjenicu da to slabo prepoznaju hrvatski mediji. I glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, Josip Čop, istaknuo je trofejnost veslačkog sporta, izrazivši zadovoljstvo što HOO svojim programima podupire sportaše poput braće Sinković, kao i Ministarstvo obrane RH, čiji su djelatnici i trofejni veslači. Resorni ministar Vedran Mornar, koji je, za razliku od Čopa, “debitirao” na dočeku veslača, izrazio je iskreno divljenje zbog pothvata veslačke braće iz male Hrvatske u iznimno jakoj svjetskoj konkurenciji.

Trener Nikola Bralić odgovorio je na pitanje što ga se najviše dojmilo na SP-u, te na novinarsku znatiželju - hoće li još biti veslačkog četverca na pariće:

- Koliko god sam zadovoljan zbog pobjede, veseli me i reakcija svijeta zbog načina na koji smo to izveli. Mnogi su nam prilazili i čestitali na modelu rada i novoj tehnologiji zaveslaja… Ove sezone nismo mogli sjesti u četverac zbog ozljeda dvojice članova, među kojima je bio i Valent koji se uspio vratiti, ali četverac ostaje i dalje naša opcija, iako će o tome odlučivati i liječnički bilten. Budemo li imali kvalitetu, zašto ne?

Svom govoru jedan od najtrofejniji hrvatskih trenera uopće, dodao je i zamolbu:

- Znamo sada da imamo i odličnu posadu u dvojcu i ja bih s ove pozicije, iako je svečarska prigoda, molio za malo više pomoći od gradskih struktura. Potporom HOO-a smo dosta zadovoljni. Bili bismo sretni kada bi pomoć pojačao i Grad Zagreb jer iscrpili smo sve resurse i bez toga nećemo preživjeti olimpijski ciklus.   

Valent Sinković je u osvrtu na novo svjetsko zlato govorio i u bratovo ime:

- Odveslali smo najbolje što smo mogli i napravili nešto o čemu nismo ni sanjali. Puno nam znače čestitke i poruke koje smo dobili, po tome znamo što smo napravili. Imamo još mjesta za napredak, Brale kaže da smo posljednjih 500 metara u finalu sporije provlačili vesla. Drugi put će biti bolje…

Zanimljivo je bilo slučati i predsjednika HAVK Mladost, Gorana Nuskerna, koji je u Amsterdamu nazočio sjajnom pothvatu članova kluba:

- Kad su dečki rekordno brzo izveslali polufinalnu utrku, treneri iz ostalih država s divljenjem su gledali u štoperice te prilazili Braliću i čestitali mu. To je bilo kao prvorazredno čudo - napokon je netko najbolji u jednoj od inačica dvojca, a nije s Novog Zelanda…

Da bi bio najbolji veslač na svijetu, ne mora čovjek biti iz Novog Zelanda, može biti i iz Novog Zagreba, kao primjerice - Valent Sinković. 

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu