> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

JESENSKA DALJINSKA REGATA ZA SENIORE (8000 METARA)

Vito Čavrlj i Teuta Stojaković najbrži u samcima

21. listopad 2014. Autor: Petar Milin

Inicijalna provjera veslačkih seniora na duge staze - jesenska daljinska regata na 8000 metara - održana je bez najboljih reprezenata hrvatskog veslanja (Sinkovići u SAD-u, Martin u Švicarskoj…). To je pridonijelo činjenici da su do punog izražaja došli nesporno kvalitetni, ali medijski manje eksponirani veslači.

Ni pomalo šokantno prohladno vrijeme nakon (dugog) toplog “babljeg” ljeta nije bitnije utjecalo na postignuća veslačkih snaga na Jarunskom jezeru. Vitomir Čavrlj (VK Mornar) bio je najbrži u konkurenciji samaca, s pola minute prednosti u odnosu na Marina Begovića (Jadran Zadar). S nešto manje od minute zaostatka treće vrijeme izveslao je Karlo Bilić (Trešnjevka), a četvrto Goran Špaleta (VK Zagreb).

- Zadovoljan sam nastupom. Mislim da je ovo najbrže vrijeme dobar predznak za novu sezonu. Radili smo dosta na tehnici, ima još nekih stvari za popraviti i sve će doći na svoje, samo da bude zdravlja– izjavio je Vito Čavrlj.

Iako je još juniorka, Osječanka Teuta Lea Stojaković postigla je najbolje vrijeme  u konkurenciji ženskih samaca. Suparnice su joj bile drugoplasirana Dora Dragičević (Trešnjevka), trećeplasirana Irma Šumar (Korana) i četvrtoplasirana Iva Karačić (Jadran Zadar).

Gledajući rezultate na oglasnoj ploči, vješto uklopljen u skupinu mladih veslača, izbornik hrvatske veslačke vrste, Srećko Šuk, glasno je prokomentirao:

- Teuta ima bolji rezultat od nekih B seniora, kako na to gledate, dečki!?

Nije bilo odgovora, uslijedio je samo smijeh. A u spomenutoj, najmasovnijoj skupini - samaca seniora B, najbrži je bio Tomislav Čanić (Croatia 2), s oko 18 sekundi ispred Vukovarca Mate Brandta i Lovre Anzulovića (Zagreb).

U združenoj seniorskoj i mlađeseniorskoj konkurenciji dvojaca bez kormilara najbrži su bili Mile Čakarun i Luka Baričević (Jadran Zadar), s oko pola minute “viška” ispred Bernarda Samardžića (Marina Kaštela) i Danijela Plišića (Jadran Rijeka). Treće vrijeme izveslali su jedini pravi seniori Vjeko Kolobarić i Ante Janjić (Iktus).

Sestre Marcela i Karla Milošević (Trešnjevka) bile su brže u daljinskom “dvoboju” od osječkih reprezentativki Sonje Kešerac i Maje Anić, koje se nakon nevolja s ozljedama, prema svemu sudeći, vraćaju na veliku pozornicu u predolimpijskoj godini.

Juniori će 8. studenoga također odraditi daljinsku provjeru - elitna (A) skupina na 8000 metara, juniori B na 4000 metara.

Rezultati daljinske regate za seniore (8000 m) 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu