> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

JUNIORSKO-SENIORSKA DALJINSKA REGATA
(4000 i 8000 M) NA JARUNU

Najbrži senior Damir Martin pohvalio Davida Šaina za napredak

10. studeni 2014. Autor: Petar Milin

Nastavak jesenskog daljinskog testiranja na Jarunu (8000 metara), prvotno zamišljen kao provjera juniorskih snaga, dobio je novu dimenziju nastupom seniorskih reprezentativaca koji su u terminu krajem listopada bili opravdano spriječeni. Nebo na rubu pljuska na kraju se ipak smilovalo pa je regata prošla prema predviđenom programu, dakako, uz nezaobilazan vjetar i valovit Jarun.

Izbornik hrvatske veslačke vrste, Srećko Šuk, prihvatio je opciju testiranja pridružene skupine seniora, kako bi se dobio uvid u inicijalno stanje što šire veslačke baze. Svjetski prvaci u dvojcu na pariće, Valent i Martin Sinković, nastupili su ovog vikenda na daljinskoj regati Silverskiff Trofeo u Torinu (Italija), ali iza njih je i nedavno odrađeno testiranje na 6,7 kilometara u Šibeniku.

Osim brojnih juniora i juniorki, na Jarunu su test u samcima odradili elitni seniori: Damir Martin, David Šain, Ante Janjić, Vjekoslav Kolobarić, Mario Vekić, Stjepan Matić i Marijan Filipović. Bilo je tu i B seniora te poneka seniorka… Najbrži je bio Damir Martin (VK Trešnjevka) sa 37,55 sekundi boljim vremenom od Osječanina Davida Šaina i minutom ispred drugog iktusovca, Marija Vekića.  Pobjednik je bio vrlo samokritičan prema sebi, ali i iskreno oduševljen rezultatom prvog konkurenta.

- Nisam zadovoljan rezultatom, moglo je to biti puno bolje. Očito se nisam potpuno odmorio od nastupa u Švicarskoj. Ali Šajo je dosta napredovao u brzini, to me jako veseli - izjavio je Damir Martin.

David Šain, ili spomenuti Šajo, zračio je optimizmom i dobrim raspoloženjem, a o postignuću na Jarunu kratko je rekao:

- Ostvario sam jedan od najboljih nastupa na ovoj dionici. Iako je pet sekundi slabiji od mog najboljeg rezultata, postignut je u puno težim vremenskim okolnostima, tako da sam apsolutno zadovoljan.

Kod seniora B najbrži je bio Vukovarac Mato Brandt, ispred mladostaša Tomislava Šaina i croatijaša Josipa Bobinca. U najmasovnijoj konkurenciji - samaca juniora A, najbolje vrijeme ostvario je Tomislav Čanić (VK Croatia), ispred Andrije Šupe (VK Krka) i Vukovarca Haralda Brandta (SMB).

- Mogao sam i bolje, ali zadovoljan sam postignutim rezultatom jer cilj mi je bio izveslati ispod 33 minute. Ovo je najava dobre sezone u kojoj se planiram držati skifa. Za iduću godinu ambicija mi je pokušati proći najprije na Europsko, a onda i na Svjetsko prvenstvo – rekao je Tomislav Čanić.

Na testu juniorskih dvojaca “bez” najbrži su bili mladostaši Filip Jurina i Tomislav Kurtoić, ispred Rovinjana Tina Maružina i Matije Poljaka, a zanimljivo je da su u toj kategoriji nastupile i osječke seniorke Maja Anić i Sonja Kešerac.  

Završno juniorsko-seniorsko testiranje veslačica bilo je obilježeno sestrama (Stojaković i Čačić u samcima, sestre Anđel u dvojcu bez kormilara). Najbrža je bila Osječanka Teuta Lea Stojaković (JŽA), druga Karla Milošević (VK Trešnjevka, SŽA), treća Valentina Plejić (SŽB).

Na testu juniora B na upola manjoj dionici (4000 m), croatijaš Patrik Farkaš bio je najbrži samac, kao i mladostašica Lorena Vukić kod veslačica. U dvojcima “bez” s najboljim su ostvarenjem Bruno Capan i Marin Maletić (VK Jarun), odnosno Dora Dundić i Matea Biloš (Trešnjevka) u ženskoj konkurenciji.

Juniorski ‘dubl’ je bio u znaku mladostaša (Tin Hagenauer i Matija Makoter bila su najbolja posada od četiri prvoplasirane iz HAVK Mladost). Sve ostalo s jarunske regate vidljivo je u brojkama koje se, pak, kriju u rezultatima.

Rezultati 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

SP seniora - Amsterdam


SP juniora - Hamburg

SP seniora do 23 godine - Varese


3. Regata SK Luzern


EP juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd

HVP 2014. - seniori


Croatia open - 2. dan


Croatia open - 1. dan
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. regata VKMF - Pula

2. regata Kupa Dalmacije - Šibenik


Proljetna daljinska regata na Jarunu