> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

MEĐUNARODNA REGATA PULA 2014. I 3. UTRKA VKMF-a

Zaslužen trijumf  VK Istra

24. ožujka 2014. Autor: Petar Milin | Foto: Veslački savez Zagreba

Veslačkom entuzijazmu nema kraja. Iako je viša sila – vjetrovito vrijeme s mogućim padalinama - prijetila otkazivanju ili prolongiranju najvažnije regate u Istri, nesalomljivi veslački duh Puljana nije se dao smesti. Na uzburkanoj stazi od Valelunge do Riječkog gata pjenilo se more, veslalo se svim snagama…

Iza nas je 28. izdanje međunarodne veslačke regate Pula 2014. i treća ovosezonska regata Veslačkog kupa Miljenko Finderle. Nastupilo je 320 veslačica i veslača iz 12 klubova, a najviše zadovoljstva na kraju je imao domaćin – VK Istra, čiji su predstavnici ukupni pobjednici 3. regate Kupa. Glavni pulski strateg, Elvis Orbanić, te njegovi pomoćnici Turković, Banovac i Pervan, mudrom su taktikom: “zrno po zrno – pogača” ili u njihovu slučaju: “bod po bod – ukupna pobjeda”, praktično demonstrirali kako odličja nisu bila presudna za trijumf na ovoj regati. Puljani su iznimno ponosni na svoje juniore, posebno na činjenicu da su treću godinu zaredom osvojili pokal “Istra -100”.

U premijernom izdanju Memorijalne utrke Dario Marchi, koju je domaćin uveo za samce mlađih juniora u znak sjećanja na zaslužnog klupskog veslača, kormilara i trenera, pobijedio je Mihael Girotto iz VK Glagoljaš. Pripadniku poznate omišaljske veslačke “dinastije”  pehar je uručila udovica veslačke legende, Rita Marchi. No, nisu nagrade završile samo u rukama i oko vrata najboljih na ovoj regati.

Nagrađeni su i prošlogodišnji pobjednici VKMF-a po disciplinama, a kako je Trešnjevka bila ukupni pobjednik, najviše sportskih torbi s logom Kupa završio je kod njenih veslačica i veslača.

Od klubova iz vodećeg kvarteta na ljestvici Kupa, Istrani su na domaćinskoj regati osvojili 131,5 bodova, Mladost 126,4, riječki Jadran 123,6, a Trešnjevka 112,6 bodova. Tako su i ukupnom redoslijedu Veslačkog Kupa Miljenko Finderle Puljani vodeći sa 395,2 boda, slijede ih Trešnjevka sa 390,7 i Mladost sa 377,2 boda.

Tijekom regate dogodio se samo jedan manji izgred – sudar čamaca VK Istra i HAVK Mladost. Srećom, bez posljedica za aktere. Djelatnici VK Istra, predvođeni čelnikom Draganom Stankovićem i tajnikom Tomislavom Butorcem, zaslužuju sve čestitke za organizaciju regate (u suradnji s HVS-om i VSZ-om). Naravno, hvalevrijednu potporu regati pružile su pulske gradske institucije i tvrtke – od Gradskog poglavarstva do Lučke uprave, te brojni pojedinci. Za kraj regate na kojoj su veslačke snage u Puli (i Istri općenito) iznova potvrdile uzlaznu putanju, svi sudionici počastili su se čuvenom istarskom maneštrom (grah s kukuruzom i kobasicama).


Rezultati i poredak klubova

Fotogalerija

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Proljetna daljinska regata na Jarunu


Četverac na pariće najbolja sportska momčad 2013.


Valent Sinković u četvercu s elitnim skifistima na Temzi


Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga