> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

POČAST OSVAJAČIMA ODLIČJA NA MI U MERSINU

Veslačica Marcela Milošević na prijamu u Predsjedničkim dvorima

17. srpnja 2013. Autor: Vinko Knežević |

Državni poglavar Ivo Josipović priredio je u Predsjedničkim dvorima na Pantovčaku prijam za hrvatske reprezentativce osvajače medalja na  XVII. Mediteranskim igrama u turskom Mersinu. Predsjednik im je čestitao na fantastičnoj promociji domovine kroz dosad najveću "berbu" odličja na Mediteranskim igrama te izrazio želju da će u budućnosti našim sportašima biti osigurani optimalni uvjeti za najveće rezultatske domete.

Od 101 predstavnika (polovica je iz četiri ekipna sporta!) koji su pod nacionalnom trobojnicom nastupili u Mersinu, čak 81 ih se vratio s medaljom. Ukupno je osvojeno 27 kolajni - 11 zlatnih, sedam srebrnih i devet brončanih.  

Među pedesetak sportašica i sportaša, koliko ih se odazvalo prijamu na Pantovčaku, bila je i brončana veslačica Marcela Milošević u društvu trenera Srećka Šuka. Članica VK Trešnjevka "počastila" nas je vlastitim dojmovima sa svečanosti.

- Prvi put sam bila na prijamu takvog značaja i stvarno sam se osjećala posebno. Ne poziva predsjednik države svaki dan sportaše i ne čestita im svaki dan na ostvarenim rezultatima. Taj čin izuzetno puno znači, vjerujem da će i meni biti vrlo poticajan u nastavku karijere - izjavila je Marcela.  

U ime nazočnih sportaša na prijamu je zahvalio najbolji svjetski vaterpolist Josip Pavić. Zamolio je Predsjednika da svojim autoritetom pridonese poboljšanju materijalnog statusa hrvatskog sporta, a zauzvrat obećao da će se sportaši pobrinuti za nove slavljeničke susrete. Nakon Josipovićeva nedavnog prijama i uručenja državnih odlikovanja članovima četverca na pariće, Marcela Milošević je pokazala da Predsjednički dvori nisu "predaleko" ni veslačicama...

 


 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica