> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

Na skijaškim instrukcijama u "bazi" Jakova Faka

23. siječnja 2013. Autor: Vinko Knežević |

Najbolji skijaš među veslačima, Valent Sinković, boravio je, u društvu predsjednika HAVK Mladost, Gorana Nuskerna, na jednodnevnim "instrukcijama" u ravnogorskoj bazi Jakova Faka. Valent je odradio skijaški trening na tamošnjoj stazi, uvježbavao tehniku, što će mu dobro doći u nastavku (skijaško-veslačke) karijere. Kako kaže, vrlo je zadovoljan praktičnim uputama mrkopaljskog biatlonca.

A navještaj suradnje s Fakom dogodio se prošlog vikenda u Italiji...
Nastupi zaslužnog hrvatskog olimpijca pod slovenskom zastavom nisu bili "smetnja" članovima našeg veslačkog kvarteta u nakani da ga, tijekom svojih skijaških priprema u Italiji, navijački podrže u utrci Svjetskog kupa.

- S obzirom da je Valle di Anterselva, u kojoj je Fak nastupao, bila udaljena samo pola sata vožnje od naše baze, odlučili smo otići i bodriti ga. Bio je to odličan izlet, super smo se družili, a u navijačkom zanosu otelo nam se i skandiranje: Hrvatska, Hrvatska! - ispričao je Damir Martin.

Na pitanje je li im drugoplasirani Fak možda zamjerio zbog toga, David Šain je kroz smijeh odgovorio:

- Ne, naprotiv. Kada se popeo na pobjedničko postolje, tada smo najglasnije skandirali: Hrvatska, Hrvatska! Jakov nam je mahnuo s postolja u znak pozdrava...

Fak i njegovi treneri vjerojatno će u budućnosti pomoći u svladavanju tajni skijaške tehnike i preostaloj trećini četverca na pariće - Martinu Sinkoviću, Davidu Šainu i Damiru Martinu, koji su ovih dana bili spriječeni doći na "instrukcije" u Ravnu Goru.

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Valent Sinković u četvercu s elitnim skifistima na Temzi


Dva rekordna rezultata na 8000 metara

Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada