> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PONOVNO STIŽU VELIKA ODLIČJA! 

Četverac na pariće opet juri i osvaja zlata, "mediteranka" Marcela Milošević s broncom oko vrata

23. lipnja 2013. Autor: Vinko Knežević | Foto: ©Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com - Igor Meijer/FISA

Sjajan dan hrvatskih veslača i veslačice u nastupima u međunarodnoj konkurenciji! Samo nekoliko desetaka sekundi nakon što je znameniti Big Ben označio srce dana u nedalekom Londonu, kroz ciljnu ravninu olimpijske staze u Etonu "projurio" je CRO Express ili "leteći Hrvati", kako ih u nedjelju "krstiše" domaćini.

U finalu 2. regate Svjetskog kupa braća Sinković, Martin i Šain na istoj su stazi uzvratili Nijemcima za prošlogodišnji "gubitak" olimpijskog zlata. Uzvrat je bio fantastičan - krenuli su jako, nastavili furiozno, završili - maestralno. Uoči puta u Eton njihov je trener Nikola Bralić ustvrdio kako su na bledskoj regati dobro "pročistili" glave, arhivirali peh s Europskog prvenstva (ne stiže se s dva "raka" do naslova europskog prvaka!)  te da će se to vidjeti već u Etonu. I vidjelo se u uvjerljivom nastupu, u kojem nisu ispuštali vodstvo od starta do cilja.

- Zar nisu pokazali to o čemu sam govorio? - slavodobitno će reći Bralić.

Ruku na srce - jesu, Nijemci su imali šansu za zlato samo u sjećanjima na londonske OI. Zlatni im olimpijac, Philipp Wende, kojeg je u posadi s Karlom Schulzeom, Lauritzom Schoofom i Timom Grohmannom, zamijenio Paul Heinrich, vjerojatno je sretan zbog nenastupanja u ovoj utrci.  CRO Express je izveslao jedno od svojih boljih vremena (5:37.34), na tragu onog kratkotrajnog svjetskog rekorda iz svibnja 2012. godine.

- Ovo je najbolji dokaz da smo opet stari i da je EP bio čisti peh - rekao je Martin Sinković, pojašnjavajući kako su u kvalifikacijama za finale puno lošije ušli utrku.

- Da, glavama su dobili finale, a ne veslima - figurativno je dočarao uspjeh četverca Damirov otac, Boris Martin. 

S glavnim rivalima, Nijemcima, izjednačen je ovosezonski omjer, sljedeći sraz je u Luzernu  (12.-14. srpnja) na 3. regati Svjetskog kupa.

Rezultati finala četveraca na pariće u Etonu: 1. HRVATSKA 5:37.34, 2. Njemačka 5:40.84, 3. Estonija 5:44.17, 4. Australija 5:48.51, 5. V. Britanija 5:48.96, 6. Nizozemska 5:59.09.

"Mediteranka" Marcela Milošević s broncom oko vrata

Sjajan veslački vikend "začinila" je i skifistica Marcela Milošević broncom u finalu ženskih samaca na Mediteranskim igrama u Mersinu. Trešnjevčanka je od srebra ostala udaljena samo 21 stotinku sekunde, a s malo ranijim finišem u finalu ni ono joj ne bi ostalo neostvarena misija. Pobijedila je Srbijanka Iva Obradović, s pet sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranu Talijanku Giadu Colombo... Tako je hrvatsko veslanje od državne neovisnosti nastavilo tradiciju osvajanja odličja na svim dosadašnjim MI. Tu su posebno "tradicionalni" skifisti - nakon zlata i bronce Mirne Rajle Brođanac i srebra Marija Vekića, s Mediteranskih igara u Turskoj stigla je još jedna bronca.  

Rezultati finala ženskih samaca: 1. Obradović (Srbija) 7:39.04, 2. Colombo (Italija) 7:44.04, 3. MARCELA MILOŠEVIĆ (HRVATSKA) 7:44.25...

Podijeli na Facebook

 


 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica