> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

HVS – KONFERENCIJA ZA MEDIJE UOČI VESLAČKOG PH

'Svjetskim prvacima nužno treba sponzor!'

13. rujna 2013. Autor: Vinko Knežević |Početku ovogodišnjeg državnog prvenstva prethodila je konferenciji za medije na kojoj je vodstvo HVS-a iznova istaknulo veličinu i značaj naslova svjetskog prvaka našeg četverca na pariće. Predsjednik HVS-a Zlatko Buzina izrazio je uvjerenje da će taj pothvat uskoro biti kapitaliziran i sponzorskim ugovorom našem najtrofejnijem kvartetu koji u kontinuitetu donosi odličja od 2009. godine i jedan je od najvećih hrvatskih sportskih brendova. Trener četverca na pariće, Nikola Bralić, također je istaknuo važnost logističkog praćenja najbolje hrvatske posade:

- Imamo veslače od 24 i 25 godina, dakle, momčad za još dva olimpijska ciklusa, ali sve što budu stariji, rad s njima bit će zahtjevniji. Pritom mislim na zdravstvenu skrb, masaže, specijalističke preglede kad dođe do ozljede... Moramo ih sačuvati jer od mlađih snaga nemamo ništa na vidiku. Ova posada može još godinama biti na svjetskom vrhu ili pri vrhu, zato bi im nužno trebao sponzor - istaknuo je Bralić.

Buzina je pohvalio i deveto mjesto na svijetu četverca bez kormilara, za koje je izbornik Srećko Šuk ustvrdio da je ogroman uspjeh stavimo li ga u odnos s rezultatima velikih veslačkih nacija. Trener Krešimir Ižaković bio je prepun pohvala za svoj četverac:

- Nikad nisam radio s homogenijom ekipom. To je pravi užitak. Nezahvalno je procjenjivati njihov krajnji domet, ali nema dvojbe da su im perspektive velike...

Ižaković je još dodao da su se bitno ubrzali tijekom spariranja s četvercem na pariće uoči SP-a, a to su na presici potvrdili i iktusovci - Ante Janjić i Vjekoslav Kolobarić (braća Begović nisu nazočili zbog fakultetskih obveza), uz napomenu da im je malo zakazala fizička sprema, što se vidjelo u B finalu. Janjić je vrlo odlučno potvrdio olimpijske ambicije rečenicom da se s osječke Copacabane, uz kvalitetan rad može stići i do one originalne, brazilske...

Optimizam je izrekao i Kolobarić najavom novog kvalitativnog iskoraka posade već u novoj sezoni. Inače, na državnom prvenstvu ovoga vikenda u klupskim će se dresovima međusobno sučeliti svjetski prvaci, članovi zlatnog četverca na pariće - braća Sinković (Mladost Zagreb), Martin (Trešnjevka) i Šain (Iktus Osijek), te članovi reprezentativne posade četverca bez kormilara - braća Begović (Jadran Zadar) te Janjić i Kolobarić (Iktus Osijek). Jednima i drugima velika su očekivanja od nastupa na PH. Valent Sinković veslat će u tri discipline – dvojcu na pariće, četvercu i osmercu, te, kao i prošle godine, računa na tri zlata.

Uz dobru utrku u četvercima na pariće, «kralj samaca» Damir Martin očekuje najsjajnije odličje u skifu, iako je i David Šain obećao da će u toj disciplini «gristi do kraja», a za nastup je prijavljen i iskusni Mario Vekić.

Budući da su očekivanja Martina Sinkovića ista kao i Valentova, dobio je zadatak ocijeniti od 1 do 10 koji mu je dvojac draži - novostvoreni bračni ili veslački bratski? Odlično se snašao:

- I jedan i drugi dvojac su za 10, a draži mi je ipak ovaj bračni... Kako je naglasio voditelj natjecanja na PH, Milivoj Slapničar, najatraktivnije subotnje utrke su između 12 i 13 sati, a šlager-utrka nedjeljnog programa je finale osmeraca u 13 sati. Branitelj naslova je zagrebačka Mladost.

  

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica