> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

NASTAVAK SLAVLJA ZLATNOG ČETVERCA

Martin Sinković prvi "uveslao" u bračnu luku

10. rujna 2013. Autor: Vinko Knežević |

SINJ - Drugo poluvrijeme proslave naslova svjetskog prvaka zlatni veslački četverac na pariće odradio je u Sinju, na svadbi svog najmlađeg člana - Martina Sinkovića (24). Na vjernost u dobru i zlu prisegnuo je 22-godišnjoj studentici prava, Manueli Kanaet.

- Manuela mi je posljednjih godina bila važna podrška, i u sportskim uspjesima, i u životu općenito. Sretni smo što smo našu dugogodišnju vezu okrunili brakom i to na fantastičnom svadbenom veselju sa 250 uzvanika. Zahvaljujem svima koji su uveličali i organizacijski pomogli naše slavlje, od uzvanika i osoblja sinjskog hotela Alkar do onih najzaslužnijih - naših roditelja i prijatelja - rekao je Martin.

Nepisano, ali često prakticirano pravilo o crkvenom vjenčanju na mladenkinu "terenu" , Martin je proširio i na svadbeno veselje u mladenkinu rodnom gradu. Dakako, to je bila i želja njegove izabranice:


- Sinj nije nepoznanica Martinu, često je dolazio na pripreme na Peruču. Kada smo se odlučili za brak, zaključili smo da bi bilo praktično organizirati i svadbu u Sinju. Doček svih gostiju bio je u mojem obiteljskom domu, potom vjenčanje u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske te svadbena večera u hotelu Alkar. Sve skupa bilo je predivno - izrekla je Manuela dojmove, a usput i pojasnila kako to da se jedan Zagrepčanin (o)ženio u alkarskome gradu.


Osim članova zlatnog četverca - Valenta Sinkovića, Damira Martina i Davida Šaina, od veslačkih snaga Martinovu su svadbenom slavlju nazočili trener Nikola Bralić te legendarni slovenski olimpijac Iztok Čop i hrvatski reprezentativac Vitomir Čavrlj. Kumovi su bili Marco Franjul, veslač iz Pule, i Zrinka Koprčina, Manuelina prijateljica još od vrtićkih dana s kojom je kumstvo dogovorilia u osnovnoj školi. 

Na pitanje: tko je sljedeći iz čamca za odlazak pred oltar, Martin se našalio:


- Uh, molio bih lakše pitanje?  

Sinjskim ulicama orio se slavonski bećarac, a u dugoj svadbenoj noći na red je stiglo i glazbeno bogatstvo iz cijele Hrvatske. Prijatelji iz zlatnog četverca Martinu su nakon vjenčanja priredili zanimljivu dekoraciju veslima, kao znak da su mu ona neizbježna i u skoroj budućnosti. A budućnosti se Martin ne plaši, on je sada u čvrstom dvojcu, a za četverac nikad nije ni bio upitan...

Hrvatski veslački savez pridružuje se čestitkama Manueli i Martinu!

Podijeli na Facebook

 

 

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica