> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

IZBOR SPORTAŠA GODINE U 62. ANKETI SPORTSKIH NOVOSTI

Četverac na pariće najbolja sportska momčad 2013.

27. prosinca 2013. Autor: Vinko Knežević  | Foto: jutarnji.hr

Hrvatski sportski novinari nisu imali dvojbi u izboru momčadi godine. Najsjajnija sportska „družina“ koja je u godini na izmaku nastupala pod hrvatskom trobojnicom zasluženo je izabrana za momčad godine. Svjetski prvaci i pobjednici Svjetskog kupa: David Šain, Damir Martin te Martin i Valent Sinković, u društvu trenera Nikole Bralića, primili su u HRT-ovoj dvorani na Prisavlju prestižno priznanje Sportskih novosti. Nagradu im je uručio vrsni poznavatelj i pratitelj veslačkog sporta, novinar jedinog nam sportskog dnevnika (SN), Ivan Jelkić. 

I uvertira u proglašenje momčadi godine bila je fantastična. Ponajbolja hrvatska mlada veslačica, Žana Krakić (VK Trešnjevka), nastupila je ulozi prezenterice i s velikim je zadovoljstvom proglasila najbolju momčad 2013. godine. Kao rođena za velike pozornice... Zanimljivo je da su u prošlogodišnjem izboru veslači za londonsko olimpijsko srebro i zlato u Svjetskom kupu dobili samo šest glasova, dok ih je ove godine „zaobišlo“ samo pedesetak novinara, od ukupno 329, koliko ih je sudjelovalo u 62. anketi Sportskih novosti.

- Imali smo gotovo savršenu godinu, sve je bilo super, osim kiksa na Europskom prvenstvu. Zato ćemo iduće godine imati dodatni motiv na EP-u u Beogradu.  Ta zlatna medalja nedostaje nam u kolekciji i očekujemo da će zasvirati Lijepa naša - izrekao je u ime četverca štroker Valent Sinković.

Naravno, momčad godine dobila je najveći pljesak kada je Valent spomenuo Rio i zlatne olimpijske ambicije za 2016. godinu. I dok se sličnim ambicijama može pohvaliti i sportašica godine, atletičarka Sandra Perković, o zlatu u Brazilu već dogodine može (vjerojatno samo) maštati sportaš godine - sjajni nogometaš Mario Mandžukić. Hrvatske karate reprezentativke (Čelan, Saleš, Lenard i Tubić) najbolja su ekipa u izboru hrvatskih sportskih novinara.

U nominacijama za Nagradu fair-play bilo je i ime Damira Martina, člana četverca koji je novčano pomogao ovogodišnji veslački maraton Vukovar - Ilok. Ipak, trofej je zasluženo pripao mladoj jedriličarki Hani Dragojević za hrabri čin spašavanja unesrećenog kolege.

Veslači imaju vremena i za trofeje te vrste, sada je važnija činjenica da su „pretplatnici“ nagrada u elitnim izbornim kategorijama, skupa s trenerskim magom Nikolom Bralićem.  

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Četverac na pariće ponovno najbolja posada, Bralić trener godine


HVS-u godišnja nagrada Franjo Bučar

Valent Sinković u četvercu s elitnim skifistima na Temzi


Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica