> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

TRI VESLAČKA DOGAĐAJA U DVA DANA

Trešnjevka učvrstila vodstvo u Kupu MF-a, potencijalni reprezentativci prošli test

28. travnja 2013. Autor: Vinko Knežević | Foto: Petar Milin

Vikend iza nas, s proljetnim, pomalo vjetrovitim vremenom i ljetnim temperaturama, donio je dvodnevna uzbuđenja na 2. regati Veslačkog kupa Miljenka Finderlea, Regati Ekonomskog fakulteta i Inter City regati, a "epicenter" zbivanja bila je jarunska regatna staza u Zagrebu.

Osim skupljanja bodova za svoje posade i klubove u sklopu nacionalnog kupa, brojnim sudionicima u svim dobnim kategorijama ovo je bila i prilika pokazati svoj reprezentativni potencijal. Izlazak na "međunarodne vode" vrlo je blizu (Muenchen i Beograd), i izbornik Srećko Šuk imao je što vidjeti. Gotovo sve posade s oznakom HVS-a bile su najbrže u svojim disciplinama, uz dodatak da su u nekoliko slučajeva one s oznakom HVS 2 dohvatile ciljnu ravninu prije HVS-ovaca 1. Veslačke stručnjake može veseliti i klupska raspršenost pobjednika u kadetskoj konkurenciji, kao i nekoliko iznimno potentnih juniorskih uzdanica, predvođenih "malim Cro Expressom" (Baričević, Ančić, Šitum, Šain).

Dogodilo se i poneko neplanirano kupanje te pucanje vesla tijekom utrke, ali vedro i veselo ozračje nadvladalo je čak i rezultatska razočaranja pojedinih sudionika. Zanimljivo je bilo vidjeti i kako slavni dvojac iz olimpijskog četverca - Damir Martin i Valent Sinković, uživljen u trenerske uloge, "tetoši" svoje "ljepše polovice" uoči nastupa.  

Druga regata Kupa Miljenka Finderlea rezultirala je učvršćivanjem vodstva branitelja naslova pobjednika, VK Trešnjevka, sa 455,5 bodova, slijede s vrlo tijesnom međusobnom bodovnom razlikom Mladost (328,8) i riječki Jadran (327,7), te Istra (305,6).

Nemoguće je zaobići "festival studentskog veslanja", točnije - 9. regatu Ekonomskog fakulteta, s gostujućim osmercima iz poljskog Wroclawa i Beograda. U glavnoj utrci slavili su budući kineziolozi, ispred wroclawskih sveučilištaraca i "domaćina" - budućih ekonomista.

Prema riječima jednog od vodećih ljudi organizacije, Josipa Kostelića, kup-regata se po masovnosti ozbiljno približila puno etabliranijem Croatia Openu, što samo svjedoči da je veslačka mladost željna natjecateljskog dokazivanja u tek započetoj sezoni na otvorenome.  

Rezultati

Fotografije

 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica