> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

MEĐUNARODNA REGATA U MÜNCHENU

Dobri rezultati naših juniora i juniorki,
najuvjerljiviji mali Cro Express

6. svibnja 2013. Autor: Petar Milin|

Na međunarodnoj regati u Münchenu hrvatska juniorska izborna vrsta uspješno je odradila test uoči nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu u  bjeloruskom Minsku. Na poznatoj olimpijskoj stazi najbolji rezultat ostvario je četverac na pariće osvajanjem drugog mjesta,  a ugodno je iznenadio i osmerac trećim mjestom.

Juniorski ''Cro Express'', u sastavu: Tomislav Šain, Luka Baričević, Ante Ančić i Roko Šitum, potvrdio je dobru formu već u eliminacijskim utrkama kada je izborio finale s najboljim vremenom, nametnuvši se kao jedan od favorita u popodnevnom finalu. Predviđanja su se ispunila te je naš četverac od samog početka finalne utrke ušao u borbu za pobjedu, održavajući vodstvo sve do polovice staze, nakon čega su Britanci u zadnjoj četvrtini staze nešto jačim finišom odnijeli pobjedu.

Osmerac u sastavu: Toni Čavka, Matej Metković, Tin Nemčić, Marko Krizmančić, Jakov Bumbak, Danijel Plišić, Bernard Samardžić, Antonio Čoga i kormilar Luka Šćurla, sastavljen od veslača Marine Kaštela, Jaruna, Krke, Neptuna i riječkog Jadrana, odličnim je nastupom osvojio treće mjesto uz minimalan zaostatak od osam stotinki sekunde za drugim mjestom i manje od dužine čamca za pobjedničkom posadom Velike Britanije. Kroz čitavu dužinu utrke osmerac je bio konkurentan i ta činjenica ulijeva optimizam pred nastavak sezone i izbor najboljih posada za nastup na Europskom i Svjetskom prvenstvu.

Od nastupa posada hrvatske izborne vrste prvog dana natjecanja finale su izborili jedino dvojac na pariće Luka Baričević i Ante Ančić, zauzevši četvrto mjesto, i samac Ante Županović koji je osvojio vrlo dobro peto mjesto u finalu. Valja napomenuti i dobar nastup četverca bez kormilara, u sastavu: Jakov Bumbak, Danijel Plišić, Bernard Samardžić i Antonio Čoga, u malom finalu, gdje su podijelili sedmo mjesto s identičnim rezultatom kao i posada Velike Britanije.

Još su u subotu nastupili dvojac bez kormilara Darko Privrat i Mato Brandt, koji su zauzeli drugo mjesto u malom finalu, i ženski dvojac na pariće Ivana Krkljuš i Žana Krakić, osvojivši također drugo mjesto u malom finalu. Nedjelja je donijela utrke po jakosnim skupinama za posade koje su veslale u subotu pa je tako ženski dvojac na pariće Ivana Krkljuš i Žana Krakić osvojio prvo, dvojac bez kormilara Mato Brandt i Darko Privrat treće,  a Ivan Županović šesto mjesto u svojoj skupini.

Od klupskih posada koje su nastupile na ovoj regati valja izdvojiti prvo mjesto osmerca mlađih juniora u sastavu: Lovro Catela, Juraj Herenda, Tomislav Čanić, Leon Bulić, Vito Kolaković, Antonio Parunov, Lovro Tvrtković, Mladen Janković s kormilarom Brunom Mrzlečkim. Ovaj osmerac, sastavljen od veslača VK Trešnjevka, VK Jarun, VK Croatia, VK Nova, odnio je pobjedu ispred nekoliko njemačkih, austrijskih i švicarskih klubova.


- Budući da se radi o prvoj provjeri izvan Hrvatske i neposredno uoči juniorskog EP-a u Bjelorusiji, mogu samo reći da je ukupno rezultatsko ostvarenje naših posada u Muenchenu dobra najava natjecanjima koja slijede - izjavio je s neskrivenim zadovoljstvom hrvatski veslački izbornik Srećko Šuk.

REZULTATI POSADA HRVATSKE IZBORNE VRSTE
 
Subota  
 
Finala A  
 
> 2xJMA Luka Baričević, Ante Ančić
 
> 1xJMA Ivan Županović
 
Finala B  
 
> 2-JMA Mato Brandt, Darko Privrat
 
> 4-JMA Jakov Bumbak, Danijel Plišić, Bernard Samardžić i Antonio Čoga
 
> 2xJŽA Ivana Krkljuš, Žana Krakić
 
 
Nedjelja  
 
Finala  
 
> 4x JMA Tomislav Šain, Luka Baričević, Ante Ančić i Roko Šitum
 
> 8+JMA Toni Čavka, Matej Metković, Tin Nemčić, Marko Krizmančić, Jakov Bumbak, Danijel Plišić, Bernard Samardžić, Antonio Čoga i kormilar Luka Šćurla
 
> 2-JMA Mato Brandt, Darko Privrat
 
> 1xJMA Ivan Županović
 
> 2xJŽA Ivana Krkljuš, Žana Krakić

>>> Kompletne rezultate potražite na www.regatta.de 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica