> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

POLUFINALNI DAN 3. REGATE SVJETSKOG KUPA U LUZERNU

Četverac na pariće s velikim izgledima za obranu naslova

13. srpnja 2013. Autor: Vinko Knežević | Foto: ©Detlev Seyb/MyRowingPhoto.com - Igor Meijer/FISA

Od četiri hrvatska čamca na 3. regati Svjetskog kupa u Luzernu, elitni A finale osjetit će pod veslima samo naš najveći adut, branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa iz 2012. godine - četverac na pariće. Osim braće Sinković, Martina i Šaina u borbi za odličja, u B finalu će nastupiti četverac bez kormilara (braća Begović, Kolobarić i Janjić), a laka skifistica Helena Pavković i dvojac bez kormilara Čavrlj, N. Skelin već su završili nastupe u C finalima.

Četverac na pariće rutinski je izborio finale s više od sekunde prednosti ispred Britanaca i dvije sekunde ispred Estonaca. Naši su olimpijci usputno ostvarili i najbolje vrijeme polufinala (5:41.33), uzvrativši Nijemcima (čak pet sekundi) za najbržu utrku u kvalifikacijama. Rusi i Poljaci također su ostvarili vize za A finale (nedjelja, u 13.03), u kojem aktualni pobjednici Svjetskog kupa ne drže baš sve konce u svojim rukama.

- Na pitanje - kakav rasplet očekuju, članovi "Cro Expressa" jedinstveni su u najavi: 

- Iako nismo opterećeni imperativom prvoga mjesta, očekujemo trijumf. Uz to, za našu obranu naslova pobjednika Svjetskog kupa, Britanci u finalu ne bi smjeli biti drugi...  

Velika šteta za naš drugi četverac - onaj bez kormilara. Nakon izravnog prolaska u polufinale, (2. mjesto u izlučnoj skupini), Branko Begović, Vjekoslav Kolobarić, Marin Begović i Ante Janjić ostali su za oko tri i pol sekunde za novi veliki bljesak - A finale Svjetskog kupa u Luzernu. Četvrto mjesto u polufinalu (5:59.61) bilo je dovoljno samo za nedjeljni B finale (u 9.09). Osječani i Zadrani zasigurno će nam priuštiti dobru utrku i u utješnom finalu.  

Ženski laki samac Helena Pavković, čiji je nastup u Luzernu sufinanciran od FISA-e u sklopu programa pomoći veslanju u lakim čamcima, dva puta je u istom danu ostala u odnosu na djevojke (i žene) koje su izborile poluzavršnicu. U kvalifikacijama nije uspjela izboriti izravan plasman u polufinale, a u repasažnoj utrci stigla je četvrta, što joj je donijelo C finale. Helena je u posljednjem nastupu trijumfirala (8:05.25) za ukupno 13. mjesto.

I dvojac bez kormilara Vitomir Čavrlj i Nikša Skelin izborio je nastup u C finalu, nakon petog mjesta u repasažu i desetak sekundi viška u odnosu na koja je vodila u polufinale. Splićani su prethodno, u prijepodnevnim kvalifikacijama, bili četvrti, a dvije su posade izravno prošle u polufinale. U C finalu Čavrlj i Skelin stigli su šesti (6:45.18), za ukupno 18. mjesto. 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica