> Veslački portal

> Hrvatski veslački savezKontakt

Hrvatski veslački savez |
Croatian rowing federation

Trg Krešimira Ćosića 11,
10000 Zagreb

Telefon/telefax:
+385 1 30 12 350 

E-mail: hvs@inet.hr

  

PRIZNANJE HOO-a:
Olimpijski četverac na pariće najbolja posada 2012.

28. prosinca 2012. Autor: Vinko Knežević | Foto: Cropix |

ZAGREB - Svečanost Velikog dana hrvatskog sporta u Kristalnoj dvorani hotela Westin ove je godine imala i prilično izvjestan izbor najboljih sportaša godine, prema mjerilima Hrvatskog olimpijskog odbora. Londonski medaljaši donijeli su u Hrvatsku ono najvrjednije i bili su predodređeni uzeti «ono najvrjednije» u HOO-ovu izboru. Osvajači zlatnih odličja, Sandra Perković (atletika) i Giovanni Cernogoraz (streljaštvo) pojedinačni su laureati, momčad godine su, također zlatni, vaterpolisti, a u nedostatku konkretnijeg ekipnog rezultata u popularnijim sportovima ženske konkurencije, trofej su odnijele naše kontinuirano sjajne samostreličarke. Kontinuirano sjajni veslači iz posade srebrnog olimpijskog četverca na pariće: David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković, po uzoru na 2010. godinu, dobili su nagradu kao najbolja posada godine. Ali, ovom prilikom oko toga nema nikakvih prijepora...

- Istina je da smo 2010. godine bili pomalo razočarani, jer sa statusom svjetskih prvaka nismo izabrani za momčad godine, nego su to bili vaterpolisti s europskim zlatom, ali ove godine je sve čisto. Olimpijsko zlato je ispred olimpijskog srebra, i o zasluženosti – nema potrebe trošiti riječi. Mi smo opet laureati u novoutemeljenoj kategoriji, i zadovoljni smo tom činjenicom.
Ovo nam je posebno vrijedno priznanje budući da ga dodjeljuje krovna udruga hrvatskog sporta i bit će nam veliki poticaj za budući rad – izjavio je u ime posade (i momčadi) David Šain, koji se, osim naslovom dvostrukog laureata HOO-a, može pohvaliti i statusom trostrukog sportaša grada Osijeka i Osječko-baranjske županije (2009., 2010., 2012.). 

Trofejni veslački trener Nikola Bralić zavrijedio je nominaciju za londonsko srebro i zlato u Svjetskom kupu s četvercem na pariće te europsko zlato s dvojcem na pariće (braća Sinković), ali ipak nije bio među laureatima trofeja «Trener godine». Trojica stručnjaka, plod čijeg je rada bilo londonsko zlato – Ratko Rudić (vaterpolo), Ivana Ivančić (atletika) i Stjepan Vučković (streljaštvo), podijelili su taj laskavi naslov. Zbog manjka nominacija, Hrvatski olimpijski odbor ove godine nije dodijelio «Trofej za fair-play». 

Podijeli na Facebook

 

OSTALE VIJESTI

Dva rekordna rezultata na 8000 metara


Damir Martin drugi, iza njega olimpijski prvak i doprvak iz Londona


Hrvatskom veslačkom savezu Državna nagrada F. Bučar!


Četverac na pariće među top-kandidatima za Fisinu momčad godine


Hrvatski osmerac četvrti među 15 posada


Kaštelani slavili ispred domaćina, Damir Martin nije veslao već sponzorirao


Mladost treći put zaredom državni prvak, Trešnjevka (ipak) druga


Damir Martin ostao nepobjediv u skifu, Sinkovići u „dublu“


Četverac na pariće opet na svjetskom tronu!


Otvoren Veslački centar Rama-Šćit, raj za pripreme sportaša


Borba za medalje ostala neostvaren san naših uzdanica