> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez


Sudačko povjerenstvo Hrvatskog veslačkog saveza organizira polaganje ispita za veslačkog suca

Sudačko povjerenstvo Hrvatskog veslačkog saveza organizirat će polaganje ispita za veslačkog suca, za vrijeme održavanja Državnog prvenstva za juniore i kadete (Zagreb, 7. do 9. srpnja 2017. godine).

Sve zainteresirane pozivamo da se jave na mail adresu Povjerenstva (sudackopovjerenstvohvs@gmail.com), i u prijavi navedu sljedeće podatke: ime i prezime, mjesto stanovanja, godište, kontakt podaci (mail, mobitel), klub. 

Ispit za veslačkog suca sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela ispita:

a) teorijski dio ispita obuhvaća poznavanje Statuta HVS-a, Pravila o veslačkim natjecanjima i provedbena pravila, Stegovnog pravilnika, Pravilnika sudaca HVS-a i Pravilnika o registraciji veslača. Navedeno se provjerava pisanim putem (test od maksimalno 60 pitanja, piše se 60 minuta. Smatra se da je teorijski dio ispita uspješno položio kandidat koji riješi 75% i više teorijskog dijela ispita.

Praktičnom dijelu ispita mogu pristupiti jedino kandidati koji su uspješno položili teorijski dio ispita.

b) praktični dio ispita sastoji se od provjere znanja kandidata o ponašanju i odlučivanju u različitim situacijama simuliranim na maketi veslačke staze sa modelima veslačkih čamaca i sudačkih katamarana te provjere znanja o svim uobičajenim sudačkim dužnostima uz korištenje pravilima predviđene opreme, u svim fazama regate; ukoliko situacija dozvoljava, praktični dio ispita sastoji se i od suđenja na natjecanju, u pratnji članova Ispitne komisije.

Uspješnim polaganjem ispita polaznici stječu sudačko zvanje SUDAC PRIPRAVNIK, licencu za dvije godine i mogu se uključiti u sudačku organizaciju sa svim pravima i obvezama na način predviđen propisima HVS-a.

Prijave zaprimamo do kraja lipnja.

Srdačan pozdrav!