> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez


OBAVIJEST

Polaganje ispita za veslačkog suca, u Zagrebu 16. prosinca 2017. godine

Sudačko povjerenstvo Hrvatskog veslačkog saveza organizirat će polaganje ispita za veslačkog suca, u Zagrebu 16. prosinca 2017. godine (subota). Sve zainteresirane pozivamo da se jave na mail adresu Povjerenstva (sudackopovjerenstvohvs@gmail.com), i u prijavi navedu sljedeće podatke:

ime i prezime,
mjesto stanovanja,
godište,
kontakt podaci (mail, mobitel),
klub. 


Ispit za veslačkog suca sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela ispita:

a) teorijski dio ispita obuhvaća poznavanje Statuta HVS-a, Pravila o veslačkim natjecanjima i provedbena pravila, Stegovnog pravilnika, Pravilnika sudaca HVS-a i Pravilnika o registraciji veslača. Navedeno se provjerava pisanim putem (test od maksimalno 60 pitanja, piše se 60 minuta). Smatra se da je teorijski dio ispita uspješno položio kandidat koji riješi 75% i više teorijskog dijela ispita. Praktičnom dijelu ispita pristupaju kandidati koji su uspješno položili teorijski dio ispita.

b) praktični dio ispita sastoji se od provjere znanja kandidata o ponašanju i odlučivanju u različitim situacijama simuliranim na maketi veslačke staze sa modelima veslačkih čamaca i sudačkih katamarana te provjere znanja o svim uobičajenim sudačkim dužnostima uz korištenje pravilima predviđene opreme, u svim fazama regate.

Uspješnim polaganjem ispita polaznici stječu sudačko zvanje SUDAC PRIPRAVNIK, licencu za dvije godine i mogu se uključiti u sudačku organizaciju sa svim pravima i obvezama na način predviđen propisima HVS-a.


Prijave zaprimamo do petka, 8. prosinca 2017. godine.


Srdačan pozdrav!