> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez


Projekt WE CARE: With establishment of national Care and development centers we support elite athletes in balancing their sport and education/employment results

 

Predmet: MOLBA ZA PROSLIJEĐIVANJE UPITNIKA ZA AKTIVNE I UMIROVLJENE SPORTAŠE

 

Poštovani/a,

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je međunarodni projekt WE CARE ili With Establishment of national Care and development centers we support elite Athletes in balancing their sport and education/employment REsults, sufinanciran od strane Europske unije, odnosno programa Erasmus plus sport i traje tri godine počevši od 1. siječnja 2020.

U suradnji sa sportskim stručnjacima i znanstvenicima iz Norveške, Španjolske, Islanda, SAD-a, Slovenije i Srbije cilj nam je osnovati:

§  Nacionalni centar za brigu i razvoj sportaša koji bi pružao sustavnu podršku vrhunskim sportašima u kritičnim situacijama dvojne/dualne karijere (ozljede, prijelazi na višu razinu školovanja, prestanak bavljenja sportom i sl.) te

§  Registar sportaša/bazu podataka (u kojoj bi sustavno bilježili bitne informacije o sportašima, ozljedama, mehanizmima ozljeđivanja, uvjete, količinu i vrstu trenažnog rada te školsko opterećenje).

s glavnom željom i namjerom da se svim našim sportašima omogući podrška u balansiranju vrhunskog sporta i školovanja, a paralelno s time smanji mogućnost nastanka ozljeda.

Centar za brigu i razvoj sportaša pri Kineziološkom fakultetu u Zagrebu bio bi znanstveno-stručna podrška sportašima i trenerima te komunikacijska spona između prakse i teorije u hrvatskome sportu.

___________________________________________________________

Ovim putem želimo zamoliti Vas, Sportske saveze Hrvatske, da uputite svoje vrhunske sportaše na stranicu projekta WE CARE, www.we-care.com.hr, gdje će moći ispuniti upitnik (jedan za aktivne, a drugi za umirovljene sportaše) vezan uz tijek njihove sportske karijere. Pomoću upitnika dobit ćemo uvid u cjelovito stanje karijere sportaša i na taj način utvrditi koje usluge centar treba pružati. Također, važan fokus ovog projekta je na prevenciji ozljeda, a podizanjem svijesti o ozljedama i edukacijom trenera, ali i sportaša vjerujemo kako će napredak sportaša biti neizbježan, te će njihova karijera postati kvalitetnija i dugovječnija, ali prije svega zdravija.

Stoga Vas, radi svega navedenog, molimo za suradnju i upućivanje sportaša u projekt i ispunjavanje upitnika.

1.     Aktivni vrhunski sportaši, kandidati za ispunjavanje upitnika, jesu sportaši stariji od 18 godina te koji su članovi (ili su u nekom trenutku karijere bili članovi) nacionalnih selekcija te se natječu na međunarodnim natjecanjima).Upitnik 1: https://forms.gle/p2jCGYwiPbPC8jwb8

2.     Napominjemo da se na stranici se nalazi i upitnik za bivše/umirovljene vrhunske sportaše (od 18 do 50 godina, a koji su bili članovi nacionalnih selekcija te se natjecali na međunarodnim natjecanjima), pa Vas molimo da kontaktirate i svoje bivše natjecatelje kako bi dobili i retrospektivne informacije od trenutno umirovljenih sportaša. Upitnik 2: https://forms.gle/dy4a9ZK8vwr63tU6A

Sportaši mogu pronaći upitnik i na mrežnoj stranici projekta  www.we-care.com.hr gdje će biti upućeni u sve potrebne korake ili direktno na prethodno spomenutim poveznicama.

Vaš doprinos uvelike će pripomoći ostvarivanju projektnih ciljeva!