> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez


OBAVIJEST
Dopuna Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa

Prenosimo upit i odgovor SDUŠ-a kao informaciju svim članovima HVS-a

Poštovani,

proteklog vikenda imao sam priliku čuti informaciju da će se mjera "Potpora za očuvanje radnih mjesta (COVID-19)",  osim za razdoblje ožujak - svibanj, produžiti i na mjesec lipanj. Predsjednik sam veslačkog kluba "KRKA" iz Šibenika koji ima jednog zaposlenika na osnovu koje okolnosti je na IBAN Kluba isplaćena predmetna Potpora u ukupnom iznosu od 11.250,00 kn na čemu u ime Kluba zahvaljujem Vladi R.H. i naslovnom Uredu.

S obzirom na gore navedeno ljubazno molim za odgovor da li je točna informacija o produžavanju učinaka Potpore i na lipanj 2020. godine, te ako je ista informacija točna molim za uputu o istom u smislu da li je potrebno prilagati novu dokumentaciju, sklapati dopunu Ugovoru, roku isplate i sl.

Srdačan sportski pozdrav iz Šibenika,

predsjednik V.K. "KRKA":

Dražen Crnogaća v.r.

************

Poštovani,

 

sukladno Odluci o dopuni Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa pogođenim koronavirusom (COVID-19) rok za podnošenje novih zahtjeva za mjesec lipanj je 15. srpnja 2020. godine.

Ako ste već predali zahtjev za mjesec ožujak, travanj ili svibanj, za mjesec lipanj isti nije potrebno podnositi već će vam potpora biti isplaćena nakon što dostavite sve potrebne dokaze o isplaćenim sredstvima za mjesec svibanj te isti budu prihvaćeni od strane Središnjeg državnog ureda za šport i Porezne uprave.

 

S poštovanjem,

t: +385 1 6042 950

               e: sport@sdus.hr

               Savska cesta 28/I, 10000 Zagreb

               www.sdus.gov.hr

 

 

Prijave za potporu očuvanja radnih mjesta

Temeljem Odluke o potpori za očuvanje radnih mjesta u sustavu športa pogođenim koronavirusom (COVID-19), danas, u ponedjeljak, 20. travnja 2020. godine u 10 sati otvorene su prijave za potpore.

 

Potpora će se moći ostvariti za mjesec ožujak, travanj i svibanj za radnike koji su zaposleni kao trener, voditelj, insturktor, fizioterapeut ili ostalo administrativno i tehničko osoblje.

Potporu mogu zatražiti pravne osobe iz sustava športa i to športski klub - udruga za natjecanje ili športsko dioničko društvo (š.d.d.) kao poslodavac uz uvjet da je član nacionalnog športskog saveza (izravno ili neizravno putem članstva u športskim savezima na razini jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave (JLP(R)S-a) koji sudjeluje u redovnom sustavu natjecanja, zatim športskom savezu športskoj zajednici na razini JLP(R)S-a kao poslodavcima.

 

Prijave za potporu ovdje https://sdus.gov.hr/vijesti/prijave-za-potporu-ocuvanja-radnih-mjesta/1255