> Veslački portal

> Hrvatski veslački savez


HOA i HVS školuju prvu generaciju instruktora veslanja
 

18. rujna 2017. Autor: Vinko Knežević

Hrvatska olimpijska akademija (HOA) u suradnji s Hrvatskim veslačkim savezom (HVS) upisala je prvu generaciju instruktora veslanja. Polaznika programa školovanja za instruktore započetak je 22, a među njima su i dvije buduće instruktorice.

- Izuzetno zanimanje za rad u ovom sportu sigurno dolazi od činjence što je veslanje jedan od najtrofejnih hrvatskih sportova. Uspjeh tog sporta evidentan je i u natjecateljskom i stručnom smislu - kazao je ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj i naglasio vrlo plodnu suradnju HVS-a na projektu školovanja novih stručnih kadrova koji su potrebni hrvatskom veslanju i sportu uopće.

Voditeljica Odbora za osposobljavanje i stručno usavršavanje kadrova u sportu HOA-e, Marina Uremović, potvrdila je da će svoje neiscrpno stručno znanje i iskustvo, okrunjeno najsjajnijom olimpijskom medaljom, zlatom braće Martina i Valenta Sinkovića na Igrama u Riju 2016. godine, s polaznicima programa školovanja podijeliti i vrhunski hrvatski trener Nikola Bralić, najuspješniji trener u izboru Svjetske veslačke federacije (FISA) 2015. godine te višestruki trenerski laureat u izborima HOO-a.